Drie redenen waarom bloggen goed is voor jouw onderneming

Blogs zijn eigenlijk niet meer weg te denken uit een goede online marketingmix. Veel organisaties willen graag bloggen, maar komen er in veel gevallen niet aan toe. Eerlijk is eerlijk het is ook erg tijdrovend en het resultaat zie je niet altijd direct dezelfde toch. Toch is dit ongelooflijk zonde, want bloggen is op termijn een zeer waardevolle toevoeging aan jouw online marketingmix. Wij leggen je uit waarom je vandaag nog moet beginnen met bloggen!

 

Je kunt blogs inzetten om autoriteit te creëren

Bloggen is een effectieve manier om autoriteit te creëren. In een blog kun je eenvoudig laten zien wat je weet over een specifiek onderwerp. Dit kan gaan over allerlei onderwerpen en is van toepassing op iedere branche. Heb je een hoveniersbedrijf en wil je gaan bloggen, dan kun je het bijvoorbeeld onderwerpen bespreken zoals het onderhouden van een tuin. Door goede informatie te geven kun je mensen overtuigen om jouw diensten af te nemen als ze merken dat ze geen tijd hebben.

Ook als je zelf nog niet zoveel weet over een specifiek onderwerp, is dit een goed middel om op onderzoek uit te gaan. Door het opschrijven van de vergaarde informatie leer je al snel meer over een specifiek en kun je dit later gaan toepassen.

 

De blog als marketingtool

Een blog is een zeer effectief middel om mensen te verleiden tot aankoop. Een informatieve blog kun je bijvoorbeeld delen op social media of in je nieuwsbrief. Naast een waardevolle link is het ook een manier om extra waarde te creëren voor je klant. Een ander voordeel is dat je jezelf kunt presenteren als expert in jouw vakgebied. Hierdoor weten mensen waar je je mee bezig houdt en kloppen ze sneller bij je aan als ze je nodig hebben.

 

Zoekmachine optimalisatie door middel van blogs

Ten slotte is bloggen goed voor SEO. Blogs zijn informatieve teksten die als relevant worden gezien door Google. Dit betekent dus dat je nog beter vindbaar wordt, zodra je veel informatie verschaft over specifieke zoekwoorden. Stel je blogt over online marketing. Dan zou je natuurlijk kunnen kiezen voor het zoekwoord “online marketing” als uitgangspunt. Als je kiest voor specifiekere onderwerpen, en dus ook sterkere zoekwoorden, wordt de waardering al snel beter en waardeert Google jouw website hoger. Voor online marketing kun je bijvoorbeeld denken aan onderwerpen als gratis SEO-tools of een blog over backlinks.

Zoals je al ziet is bloggen een sterk middel om in te zetten voor je online marketingmix. Door consistent te blijven bloggen, boek je op termijn een duurzaam resultaat. Heb je geen tijd om bloggen zelf te doen? Tekne helpt je graag verder om op periodieke wijze blogs te plaatsen op de website.

Daniël Vergouwen

Daniël Vergouwen

Voor bijna alles wat met tekst en online marketing te maken heeft, help ik je graag verder. Ik overtuig iedere bezoeker met waardevolle content om zo de juiste snaar te raken. Ik ondersteun je met de expertise en data die jij nodig hebt om verder te groeien in de wijde wereld van online marketing. In mijn vrije tijd sta ik graag achter het fornuis de lekkerste gerechten en cocktails klaar te maken.

Deel dit bericht:

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

6 reacties

  1. Methods Prospective observational study carried out in Obstetrics and Gynecology department of SBKSMIRC Shrimati Bhikhiben Kanjibhai Shah Medical Institute and Research Centre, Dhiraj general hospital, comprising of 150 consecutive cases of postmenopausal bleeding occurring after one year of menopause, presenting in OPD or admitted in Gynecology or emergency ward with the same complaint tamoxifen metabolism

  2. 2006 Jun 20; 54 3 277 84 lasix magnesium Decreased sperm counts due to disruptions in spermatogenesis and sperm viability, cardiovascular endothelial dysfunction, obesity, and insulin resistance were reported in the first male patient described to have E2 insensitivity see below

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat je inspireren

Meer resources